Vacanta la o pensiune in Maramures

pensiune in maramures

Ca sa aveti o vacanta minunata intre dealuri, munti si ape, din nou va propunem o pensiune in maramures sau un hotel in maramures, unde sa va puteti simti bine si vizita obiectivele turistice din maramures. Asa ca de data asta am ales o pensiune in maramures, mai aparte. Pensiunea se numeste pensiunea livada ilies, care este o pensiune in maramures si este amplasata la intrarea in localitatea Sapanta, pe un varf de colina, intr-o padurice. Pensiunea are 20 de camere, un restaurant, un teren de tenis si o terasa jumatate suspendata in aer, construita la inaltime pe niste piloni. Camerele pensiunii sunt decorate rustic modern, restaurantul e cu specific romanesc si traditional maramuresenesc. Odata cazati aici, ca la mai toate pensiunile din maramures, va puteti relaxa pe terasa, pe bancutele dintre arborii care inconjoara pensiunea, va puteti petrece o dupa amiaza placuta in piscina pensiunii, iar pentru copii, pensiunea are amenajat loc de joaca si totodata pot zburda prin paduricea pensiunii, adunand floricele si afine.

Pensiune in Maramures

Dupa cum spuneam la inceput, pensiunea se afla la intrarea in Sapanta, unde puteti vizita vestitul cimitir vesel si manastirea Perii, sau puteti cumpara o multime de suvenire pentru cei dragi, din fata unor pensiuni, pensiuni maramures, sapanta, care mai fiecare au in fata portilor obiecte decorative de vanzare, lucrate manual, din lemn sculptat cum ar fi: o gama larga de ulcele, suporturi de vinuri, pahare, scrumiere din lemn, ii tesute de mana, cergi multicolore, etc. …si garantat nu ve-ti pleca inapoi acasa la cei dragi fara un cadou frumos, care sa va aduca aminte de acele locuri minunate.
In cealalta parte a pensiunii se afla in imediata apropiere Sighetu Marmatiei, acest orasel, este si el impanzit la tot pasul de pensiuni si hoteluri, unde va puteti alege alta pensiune in maramures sau hotel pentru cateva zile, pentru a putea vizita si alte obiective turistice din maramures, apropiate de Sighetu Marmatiei. Sau poate chiar in Sapanta. Cel mai important lucru de vazut, pe care nu trebuie nici intr-un caz sa-l ratati este inchisoarea detinutilor politici, exemplu: Iuliu Maniu, inchisoarea Memorialul Durerii care va va marca profund.
Apoi, pe langa vechiul cinematograf se afla piata din Sigetu Marmatiei, unde puteti gasi vrute si nevrute, marfa si alimente de la vecinii Ucrainieni, produse care le veti intalni des in gospodariile pensiunilor din maramures, cu precadere la pensiunile din Sighetu Marmatiei , deoarece vecinii ucrainieni sunt doar la 1 km distanta si majoritatea populatiei se aprovizioneaza cu produse din Ucraina.
Daca aveti si un pasaport la dvs , e o ocazie buna de a vizita si Ucraina fara nici o problema, iar seara a va relaxa la o cafea sau ceai pe terasa unui restaurant din Sighet sau la pensiunea la care v-ati cazat cand a-ti cautat cazare in maramures.