Statiunea Sovata – o statiune a miracolelor

hotel alunis statiunea sovata

Statiunea Sovata, este o statiune balneara , avand o legatura puternica cu lacurile cu capacitati curative si a namolului cu aceleasi calitati din localitatea Sovata, care prin vindecarile spectaculoase pe care le-a facut posibile si-a castigat numele de „statiunea miracolelor”. Statiunea Sovata este situata la poalele muntilor Harghita, plini de paduri de arbori cu esente diferite si in apropierea unui Munte de Sare, la doar 54 de km de orasul Targu Mures. Este o statiune pentru orice sezon. Aici avem de-a face cu o clima subalpina cu veri racoroase si cu ierni destul de blande. Lacurile de aici prin apele pe care le au si prin namolurile pe care le au, au puternice efecte curative intr-o multime de boli. Intr-un fel sau altul existenta acestei statiunii este puternic legata si de un mare lac, cu o suprafata de aproximativ 4 km2 si anume a Lacului numit Lacul Ursu, deoarece suprafata lui se aseamana cu o piele de urs.
Incepand cu anul 1850, prin surparea unei mine de sare, si acumularea apelor din ploi si a apelor din parauri, Romania primeste un dar deosebit si anume Lacul Ursu. Un lac care ulterior dovedeste si calitati heliotermale, adica ce ? Acest Lac are panze de apa diferite ca si temperatura si diferite ca si compozitie. De exemplu vara, poate avea la suprafata o panza de apa cu o temperatura de 10- 20 de grade, iar la o adancime de 1 m temperatura apei sa fie deja mult mai mare, inspre 30 de grade, iar la o adancime de 2 m sa aibe o temperatura de aproape 60 de grade celsius.

lacul ursu- statiunea sovata
Lacul Ursu – Statiunea Sovata

Sunt o multime de boli care se pot trata in aceasta statiune , dar mai ales bolile aparatului reproducator, cu precadere afectiunile ginecologice al femeilor. Aceste ape pot impinge menopauza pana la varste de 55 sau chiar 60 de ani. In afara de asta prin capacitatilor curative ale acestor ape, multe boli ginecologice devin vindecabile. Asa ca multe cupluri vin aici cu sperante mari legate de posibilitatea de a face copilul asteptat, dorit si visat de multe femei. In Statiunea Sovata in fiecare an vin zeci de mii de persoane. Staţiunea Sovata si-a castigat un renume de statiune vindecatoare si de la alte lacuri in afara de Lacul Ursu cum ar fi si lacurile Aluniş, Lacul Verde, Lacul Negru, Lacul Roşu, Lacul Mierlei şi Lacul Şerpilor, cu apele lor clorurate şi apelor sodice.
Prima data s-a vorbit oficial despre Statiunea Sovata, ca si Baile Sovata si despre capacitatile vindecatoare ale acestei statiuni, de catre un profesor de la Cluj, doctor Iuliu Haţieganu acum aproximativ 100 de ani.
Pentru cazare in Sovata, a multimii de persoane care vin anual in aceasta statiune s-au dezvoltat si o multime de unitati turistice. Unele hoteluri de pe vremea comunismului au fost renovate si reintroduse in circuitul turistic, oferind in afara de cazare in Sovata, si posibilitati de tratament in incinta hotelului, avand amenajate si cabinete de tratament cu namol sau cu alte tehnologii. Apoi au fost construite o multime de unitati noi de cazare in Sovata, pensiuni si hoteluri moderne construite la nivelul unora din Europa de vest. Hotelurile vechi s-au dotat cu bazine interioare de tratament si cu alte dotari care le fac deosebit de atractive pentru turisti mai ales de catre cei care doresc si tratament. Una peste alta, Statiunea Sovata este un loc atragator atat pentru cei care cauta sa se refaca sau chiar sa gaseasca vindecare de anumite boli , cat si pentru cei care cauta doar relaxare si refacere simpla. Cazarea in Sovata nu este o problema pentru cei care stiu sa caute pe internet ” cazare sovata ” sau ” pensiuni sovata ” , sau pentru cei care intra direct pe CazareSovata.info.
Va sfatuim sa nu veniti in Statiunea Sovata, pana nu a-ti reusit sa va rezervati cazare dinainte, mai ales ca rezervarea se poate face acum atat de usor, navigand online, unde poti vedea si ce conditii de cazare te asteapta.