Cazare in Salonta la Han Madaras

cazare in salonta

Salonta, este un orasel din vestul Romaniei, amplasat pe soseaua europeana E 671 sau pe DN 79 ca sosea nationala in Romania. Il numesc „orasel” chair daca este numit si municipiu in judetul Bihor, fiindca la ultimul recesamant s-au numarat doar putin peste 17 mii de locuitori. Ca si atestare documentara localitatea Salonta, apare intr-un act papal inca din anul 1332 , dar sub un alt nume, apropiat intr-un fel cu denumirea de azi – Salonta – socerdas de Ville Zalantha. Aceasta localitate este in acest moment amplasata langa granita cu Ungaria, dar de-a lungul timpului aceasta localitate a fost multi ani si la granita imperiului Habsburgic cu imperiul otoman; ba mai mult de atat, dupa ce a primit de la Viena dreptul de a organiza targuri, aici se intalneau negustori atat din Imperiul Habsburgic unde era amplasata administrativ localitatea Salonta, cat si din Imperiul Otoman, care era la aproximativ 25 de km de Salonta. Imperiului otoman i se datoreaza desfintarea temporara a localitatii Salonta si desfintarea totala si permanenta a cetatii Cluser distruse de turci in anul 1598.

Cazare in Salonta

Localitatea Salonta fiind amplasata la doar 14 km de granita cu Ungaria si pe soseaua ce leaga Aradul de Oradea si a altor localitati, are din acest motiv numerosi posibili doritori de odihna, care cauta cazare in Salonta. Acesta este motivul pentru care dupa revolutie au aparut numerose unitati de cazare, suficiente pentru un orasel ca Salonta. A aparut un hotel si 3 pensiuni, care fac fata cu succes cererii de cazare a celor care trec prin Salonta.
Dintre toate posibilitatile de cazare in Salonta, gasesc ca cea mai potrivita pentru o cazare in Salonta reusita ar fi Han Madaras, pensiune in Salonta, amplasata la iesirea din Salonta spre Oradea, pe dreapta. Aici gasesti si un sens giratoriu care permite intoarcerea in oras in functie de cerinte. Vei intalni si o parcare mare, care-ti va crea oportunitatea unei parcari lejere a masinii tale si a multor alte masini ale pretenilor , sau insotitorilor tai. Camerele sunt curate, elegante si dotate cu baie, tv color , internet wireless etc.
Daca vreti sa rezolvati cazare in Salonta, elegant si lejer, inainte de a ajunge in Salonta, va sfatuiesc sa intrati pe internet si sa cautati pe un motor de cautare pensiuni Salonta sau cazare Salonta , sau sa intrati direct pe CazareSalonta.ro. Oricum recomandarea mea pentru cazare in Salonta, ramane aceiasi – pensiunea Han Madaras. Va dorim cazare placuta, in Salonta,  la pensiunea Han Madaras.